Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippensoep met citroen en saffraan

Kippensoep met citroen en saffraan

Kippensoep met citroen en saffraan product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
  • mespunt saffraandraadjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 eieren, losgeklopt
  • rasp en sap van 1 citroen, naar smaak
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot en bleekselderij circa 5 minuten. Week intussen de saffraan in een paar eetlepels bouillon. Giet alle bouillon, saffraan en de bouillontabletten in de pan en breng aan de kook. Klop de eieren los met wat citroensap en geraspte citroenschil. Voeg er al kloppend wat hete bouillon aan toe. Giet de eieren in de pan en roer nog even goed door. Laat de soep niet meer koken en voeg eventueel nog wat saffraan toe.