1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippensoep met citroen en saffraan

Kippensoep met citroen en saffraan

Kippensoep met citroen en saffraan product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
  • mespunt saffraandraadjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 eieren, losgeklopt
  • rasp en sap van 1 citroen, naar smaak
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot en bleekselderij circa 5 minuten. Week intussen de saffraan in een paar eetlepels bouillon. Giet alle bouillon, saffraan en de bouillontabletten in de pan en breng aan de kook. Klop de eieren los met wat citroensap en geraspte citroenschil. Voeg er al kloppend wat hete bouillon aan toe. Giet de eieren in de pan en roer nog even goed door. Laat de soep niet meer koken en voeg eventueel nog wat saffraan toe.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie