1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippensoep met knolselderij, prei en pruimen

Kippensoep met knolselderij, prei en pruimen

Kippensoep met knolselderij, prei en pruimen product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetl. arachideolie of olijfolie
  • 400 g kipfilet, in reepjes
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 500 g prei, in ringen
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 250 g knolselderij, geschild, in blokjes
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 200 ml kookroom
  • 1,2 l kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 12 zwarte pruimen, zonder pit, gehalveerd
Voorbereiden
Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak hierin de kipreepjes met kerriepoeder 5 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
Bereiden
Voeg de rest van de olie toe en bak hierin de prei, ui en knolselderij 5 minuten. Voeg tijm, kookroom en bouillon toe en kook zachtjes 15 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de kip en de pruimen over 4 borden of soepkommen en giet de hete soep erop.
Variatie
Lekker met sesambrood of stokbrood.
Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie