1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippensoep

Kippensoep

Kippensoep product foto
  • Ingredienten:

  • voor de bouillon:1 kg kippenbouten
  • 1 kruidnagel
  • 1 ui, geschild en gehalveerd
  • 1 wortel, geschild en in stukken
  • 1 stengel bleekselderij, in stukken
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierbladeren
  • zout
  • versgemalen peper
  • evt. 1 bouillonblokje
  • voor de vulling:
  • 500 g verse soepgroenten naar smaak
  • 100 g vermicelli
Bereiden
Doe de kip met de rest van de ingrediënten voor de soep in een grote pan en voeg 2,5 liter water toe. Breng aan de kook en schuim een paar keer af. Temper de warmtebron en laat de bouillon circa anderhalf uur tegen de kook aan trekken. Giet de bouillon door een fijne zeef over in een andere pan. Laat de bouillon nog een half uur inkoken tot er circa 1,5 liter over is. Pluk ondertussen het gare kippenvlees van de botjes en snijd het heel fijn. Breng de bouillon aan de kook en voeg de soepgroenten, het kippenvlees en de vermicelli toe. Laat nog circa 10 minuten zachtjes koken. Proef de soep en breng op smaak met een bouillonblokje of zout en peper.+ 2 uur trekken
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 46 g
  • koolhydraten
  • 25 g
  • vet
  • 6 g
  • Kcal
  • 340
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie