Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippensoep

Kippensoep

Kippensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de bouillon:1 kg kippenbouten
  • 1 kruidnagel
  • 1 ui, geschild en gehalveerd
  • 1 wortel, geschild en in stukken
  • 1 stengel bleekselderij, in stukken
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierbladeren
  • zout
  • versgemalen peper
  • evt. 1 bouillonblokje
  • voor de vulling:
  • 500 g verse soepgroenten naar smaak
  • 100 g vermicelli
Bereiden
Doe de kip met de rest van de ingrediënten voor de soep in een grote pan en voeg 2,5 liter water toe. Breng aan de kook en schuim een paar keer af. Temper de warmtebron en laat de bouillon circa anderhalf uur tegen de kook aan trekken. Giet de bouillon door een fijne zeef over in een andere pan. Laat de bouillon nog een half uur inkoken tot er circa 1,5 liter over is. Pluk ondertussen het gare kippenvlees van de botjes en snijd het heel fijn. Breng de bouillon aan de kook en voeg de soepgroenten, het kippenvlees en de vermicelli toe. Laat nog circa 10 minuten zachtjes koken. Proef de soep en breng op smaak met een bouillonblokje of zout en peper.+ 2 uur trekken

Voedingswaarde

eiwit
46 g
koolhydraten
25 g
vet
6 g
Kcal
340