1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippenstoof met abrikozen en noten

Kippenstoof met abrikozen en noten

Kippenstoof met abrikozen en noten product foto
  • Ingredienten:

  • 4 kipkarbonades of 8 drumsticks
  • 4 eetl. olijfolie of arachideolie
  • 2 rode uien, in parten
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 theel. kurkuma of kerriepoeder
  • 1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1/2 kaneelstokje of 1/2 theel. kaneelpoeder
  • 300 ml kippenbouillon
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g gedroogde abrikozen
  • 2 eetl. gehakte verse koriander
  • 100 g gepelde pistache- of cashewnoten
Bereiden
Braad de kip rondom bruin in de olie. Bak de ui en knoflook even mee. Voeg kurkuma, komijn, kaneel, bouillon en zout en peper toe en stoof zachtjes 30 minuten. Wel intussen de abrikozen in lauw water. Voeg ze bij de kippenstoof en verwarm nog 10 minuten. Verwijder het kaneelstokje. Schep voor het serveren de koriander en noten erdoor. Lekker met couscous of rijst en broccoli.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 38 g
  • vet
  • 40 g
  • Kcal
  • 645
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie