1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippenstoof met appel en pruim

Kippenstoof met appel en pruim

Kippenstoof met appel en pruim product foto
  • Ingredienten:

  • 4 kippenbouten of kipkarbonades
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 2 grof gesnipperd
  • 2 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 4 stevige appels geschild, in poartjes
  • 200 gram zwarte pruimen zonder pit
  • 3 eetlepel geschaafde amandelen
Bereiden
Bestrooi de kip met zout en versgemalen peper en bak de bouten rondom bruin inde olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee. Voeg de kaneel, gember en bouillontabletten toe en giet er net zoveel water bij dat de kip half onderstaat. Stoof zachtjes circa 25 minuten met het deksel op de pan. Schep de appels en pruimen erbij, giet eventueel nog een beetje water erbij en stoof nog circa 15 minuten. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin. Strooi ze voor het serveren over het gerecht. Lekker met rijst of couscous en sperziebonen of doperwten.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 26 g
  • vet
  • 46 g
  • Kcal
  • 660
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie