Kippenstoof met kaneel en komijn - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippenstoof met kaneel en komijn

Kippenstoof met kaneel en komijn

Kippenstoof met kaneel en komijn product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g kipkarbonades, gehalveerd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 uien, in partjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 400 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 1 klein kaneelstokje
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theel. gemalen komijn (djintan)
  • 100 g gedroogde pruimen, zonder pit
  • 2 eetl. (platte) peterselie
Bereiden
Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper en bak ze lichtbruin in de olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee. Giet de bouillon erbij en voeg kaneelstokje, honing, koriander, komijn en pruimen toe. Stoof zachtjes 20 minuten. Verwijder het kaneelstokje. Bestrooi het gerecht met peterselie.
Variatie
• Vervang kipkarbonades door kipfilet of drumsticks. • Neem in plaats van een kaneelstokje 1/2 theelepel kaneelpoeder of koekkruiden.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
17 g
vet
13 g
Kcal
285