Kipragout - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipragout

Kipragout

Kipragout product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kruidnagels
  • 2 blaadje laurier
  • 4 takje peterselie
  • 2 takje tijm
  • 1 eetlepel dragonblaadjes
  • 6 korreltjes peper
  • 6 jeneverbessen
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 1 kipbouillontablet
  • 600 gram kipfilet
  • 200 gram champignons
  • 60 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1 eierdooier
  • sap van 0,5 citroen
  • 50 milliliter kookroom
  • 2 eetlepel gehakte platte peterselie
Voorbereiden
Steek kruidnagels in de laurierblaadjes en breng deze met de kruiden, ui, 1 liter water en de bouillontablet aan de kook. Voeg de kipfilet toe en kook zachtjes 25 minuten.
Bereiden
Zeef de bouillon en vang het vocht op. Bak de champignons in de boter tot het vocht verdampt is. Roer de bloem erdoor en schenk al roerend in gedeelten 500 ml van de bouillon erbij. Blijf roeren tot een gebonden massa ontstaat. Laat zachtjes 2 minuten koken. Snijd de kipfilet in blokjes, schep erdoor en verwarm. Klop de eidooier los met citroensap en room en verdun dit met enkele lepels warme saus. Schenk het geheel bij de ragout en verwarm zonder te koken. Maak de ragout naar wens dunner met een scheutje bouillon en voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi er voor het serveren peterselie over. Serveer in pasteibakjes of op een witte boterham.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
12 g
vet
21 g
Kcal
400