1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kiprisotto met munt

Kiprisotto met munt

Kiprisotto met munt product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 300 gram risottorijst
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • 75 gram geraspte belegen of Parmezaanse kaas
Bereiden
Kook de kipfilet in de kippenbouillon in 5-7 minuten gaar. Zeef de bouillon boven een kom en bewaar de kip en bouillon apart van elkaar. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Schep de rijst erbij, roer goed en bak de rijst kort mee zonder te laten kleuren. Giet een scheut bouillon erbij en breng al roerend aan de kook. Giet de bouillon er beetje bij beetje bij zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen. Verwarm intussen de doperwten en giet ze af. Voeg de erwten na circa 15 minuten, als de rijst alle bouillon heeft opgenomen, samen met de kip toe aan de rijst. Breng op smaak met zout en peper. Laat de risotto nog circa 5 minuten doorgaren zodat de rijstkorrels beetgaar zijn. Neem de risotto van de warmtebron en roer de boter, munt en kaas erdoor.
Variatie
Vervang de kip door varkensfilet. Neem in plaats van munt 1 eetlepel tijmblaadjes.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 40 g
  • koolhydraten
  • 68 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 645
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie