Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kiprollade met cranberry-tijmsaus

Kiprollade met cranberry-tijmsaus

Kiprollade met cranberry-tijmsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g kiprollade
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetl. olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 750 g aardappelen, geschild
  • 500 g spruitjes, schoongemaakt
  • 50 ml bessenjenever of appelsap
  • 50 ml water
  • 75 g suiker
  • 400 g cranberry's
  • 1/2 eetl. gehakte verse tijm of 1/2 theel. gedroogd
  • 25 g boter
  • nootmuskaat
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de rollade met zout en peper. Meng olijfolie en knoflook en bestrijk de rollade ermee. Bak de rollade rondom bruin in een ovenvaste braadpan of braadslee. Zet de kiprollade, afgedekt met aluminiumfolie, 30 minuten in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak nog 10 minuten. Kook intussen de aardappelen en de spruitjes. Breng bessenjenever of appelsap en het water met de suiker aan de kook. Voeg de cranberry's en de tijm toe en kook zachtjes tot de bessen knappen. Roer goed door en houd de saus warm. Haal de rollade uit de oven en laat deze afgedekt 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de cranberrysaus, de aardappelen en de spruitjes met een klontje boter, peper en nootmuskaat.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
63 g
vet
37 g
Kcal
730