Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kiprollade met venkel

Kiprollade met venkel

Kiprollade met venkel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • ca. 600 g kiprollade
  • 50 g boter
  • 700 g venkel, in kwarten, groen apart
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 500 g vastkokende aardappelen, geschild en in grove stukken
  • 150 ml kippenbouillon
  • 150 ml witte wijnaluminiumfolie
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verwarm de boter in een pan en braad de rollade aan in circa 10 minuten. Leg het vlees in een grote ovenschaal en leg de stukken venkel, knoflook en aardappel eromheen. Giet de kippenbouillon en wijn over de groenten.
Bereiden
Zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie in de oven en laat de rollade nog circa 45 minuten bakken. Bij een kerntemperatuur van 80ºC is het vlees mooi gaar. Neem de rollade uit de oven en laat afgedekt nog 10 minuten rusten. Snijd de rollade in plakken en serveer met de jus en groenten. Bestrooi het vlees met het fijngehakte venkelgroen.45 min oventijd