Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kiprolletjes met pommes duchesse

Kiprolletjes met pommes duchesse

Kiprolletjes met pommes duchesse product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 105 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram kipfilet
  • 1 theelepel kruidenmix voor kip
  • 100 gram coburgerham
  • 250 milliliter kookroom
  • voor de pommes duchesse:
  • 1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 200 milliliter warme melk
  • 50 gram boter
  • nootmuskaat
  • 1 ei, losgeklopt
  • ovenschaal, ingevet
  • spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200oC. Kook de aardappels voor de pommes duchesse in circa 20 minuten gaar. Snijd intussen de kipfilet horizontaal in 4 stukken. Kruid de kip met de kipkruiden en rol elke filet in een plakje ham. Leg de kip naast elkaar in de ovenschaal en giet de kookroom erover. Zet in de oven en bak de kip in circa 30 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze kort droog. Stamp de aardap- pels en voeg beetje bij beetje de warme melk toe. Roer de boter erdoor tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Klop het ei door de aardappelpuree, schep de puree in de spuitzak en spuit rozetten op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak in circa 20 minuten goudbruin. Serveer de pommes duchesse met de kiprolletjes. Lekker met een groene salade.

Voedingswaarde

eiwit
46 g
koolhydraten
47 g
vet
30 g
Kcal
650