1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipsalade met spinazie en saliedressing

Kipsalade met spinazie en saliedressing

Kipsalade met spinazie en saliedressing product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram kipfilet, in repen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 10 blaadjes salie, in reepjes
  • 2 eetlepels (rode)wijnazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 200 gram spinazie
  • 2 sjalotjes, in ringen
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringen
Bereiden
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kip in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie en bak hierin de salie 2-3 minuten. Voeg de azijn, sojasaus en een beetje peper toe. Verdeel de spinazie over borden en leg de kipreepjes en sjalotjes erop. Besprenkel met de lauwwarme dressing en bestrooi met de bosui.
Variatie
• Breid de salade uit met doperwten en geroosterde cherry-/kerstomaatjes. • Vervang de kipfilet door pancetta of zalm.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 17 g
  • Kcal
  • 275
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie