De maaltijdpakketten Curry Madras en Groene Curry die onder het label Verse Oogst worden verkocht (met houdbaarheidsdatum 20-08-2018 of eerder) bevatten kokosmelk o.b.v. melkeiwit. Melk is echter niet als allergeen in de ingrediëntenlijst vermeld.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipsalade

Kipsalade

Kipsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kipfilets
  • 500 milliliter kippenbouillon
  • bosje peterselie
  • 400 milliliter mayonaise
  • 250 milliliter zure room
  • 2 eetlepels cognac
  • 1 eetlepel suiker of honing
  • liter blik asperges uitgelekt
  • liter blik perzikschijfjes uitgelekt
  • 1 blikje of potje champignons uitgelekt
  • 1 blikje mandarijntjes uitgelekt
  • liter blik gemengde vruchten uitgelekt
  • 1 blikje ananasstukjes uitgelekt
Bereiden
Kook de kipfilets in de bouillon met 4 takjes peterselie in 15 minuten gaar. Giet af, vang het vocht op en laat afkoelen. Hak de rest van de peterselie. Meng de mayonaise met zure room, cognac, suiker en naar smaak zout en versgemalen peper. Verdun eventueel met een klein scheutje kippenbouillon. Snijd de asperges in stukjes. Halveer de perzikschijfjes. Snijd de kip in blokjes. Schep de helft van de gehakte peterselie en alle andere ingrediënten door het mayonaisemengsel. Bereid de salade eventueel een dag van tevoren en zet deze afgedekt in de koelkast. Serveer de salade in glazen, coupes of op een schaal en strooi de rest van de peterselie erover.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
24 g
vet
44 g
Kcal
670