Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipsalade

Kipsalade

Kipsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gr rijst
  • 1 l kippenbouillon
  • 600 g kipfilet
  • 50 g walnoten of pecannoten
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 250 g witte pitloze druiven, gehalveerd
  • 150 g gemengde bladsla of spinazie
  • Voor de dressing:
  • 150 ml yoghurt
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. milde currypasta
  • 3 eetl. mayonaise
Bereiden
Kook de rijst en laat afkoelen. Verwarm de bouillon en kook hierin de kipfilet in circa 10 minuten zachtjes gaar. Neem de kip uit de pan, laat afkoelen en snijd het vlees in stukjes. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Rooster de noten in een droge, hete koekenpan. Meng de rijst, kip, bleekselderij en druiven door elkaar. Schep de dressing er luchtig door. Serveer de salade op de sla en garneer met de geroosterde noten.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
37 g
vet
13 g
Kcal
395