1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipsaté met ananas van Verstegen

Kipsaté met ananas van Verstegen

Kipsaté met ananas van Verstegen product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 125 milliliter zoete chilisaus
  • 1 blikje ananasstukjes, uitgelekt
  • 2 eetlepels arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • Verstegen satésaus kant-en-klaar (5x 80 ml)
  • 100 gram pinda’s, gehakt
  • satéstokjes
Bereiden
Week de satéstokjes in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen. Meng de kipfilet met de chilisaus en laat even intrekken. Rijg de kipblokjes om en om met de ananas aan de satéstokjes. Verhit de olie en rooster hierin de satétjes 3-4 minuten per kant. Keer regelmatig om. Verwarm intussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kipsaté met de satésaus en bestrooi met gehakte pinda’s.
Variatie
De satésaus is ook lekker bij geroosterde groentespiesjes met partjes rode ui, stukjes gele paprika, cherry-/kerstomaatjes en blokjes courgette.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 45 g
  • koolhydraten
  • 52 g
  • vet
  • 38 g
  • Kcal
  • 735
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie