1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipsaté met bleekselderijsalade en gepofte aardappel

Kipsaté met bleekselderijsalade en gepofte aardappel

Kipsaté met bleekselderijsalade en gepofte aardappel product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé) of stukje geraspte gember wortel
  • snufje cayennepeper of chilipoeder
  • 3 eetlepels arachide- of wokolie
  • 500 gram kipfilet, in lange brede repen
  • 4 aardappels, schoongeboend
  • 100 gram gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • voor de salade:
  • 1 struik bleekselderij, in boogjes
  • 2 sinaasappels, in partjes
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • Voor de dressing:
  • 250 milliliter Griekse yoghurt of kwark
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • Sateprikkers
  • aluminiumfolie
Bereiden
Meng het citroensap met de ketjap, gember, cayennepeper en olie. Marineer hierin de kipfilet circa 20 minuten. Week intussen houten satéprikkers in water zodat ze niet verbranden. Prik de aardappels goed in met een vork en leg ze in een cirkel op een bord. Gaar 6-8 minuten in de magnetron op 800 Watt. Laat de aardappels buiten de magnetron, verpakt in aluminiumfolie, nagaren. Meng de ingrediënten voor de salade. Schep de helft van de dressing door de salade en breng op smaak met zout en peper. Rijg de repen kipfilet aan de prikkers en rooster de spiesen 3-4 minuten per kant in een hete koekenpan, grillpan of op de barbecue. Snijd een kant van de aard appels in en verdeel de rest van de dressing erover. Bestrooi de kipsaté met de pistachenoten. Serveer met de aardappels en de bleekselderijsalade.
Variatie
• Voeg 2 eetlepels melk toe als de dressing voor de salade te dik is. • Vervang de bleekselderij door dunne reepjes knolselderij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 35 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 445
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie