Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipschnitzel Milanese

Kipschnitzel Milanese

Kipschnitzel Milanese product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram kipfilet
  • 100 gram bloem
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 eieren losgeklopt
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • vershoudfolie
Bereiden
Snijd de kipfilets horizontaal door en sla ze plat tussen vershoudfolie. Bestrooi met zout en peper. Verwarm de ovengrill. Haal de kip door de bloem. Verhit de boter en bak hierin de kipschnitzels in circa 3 minuten per kant goudbruin. Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Voeg aan het bakvet de olijfolie toe en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes met sap en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus en laat iets inkoken. Meng de eieren met de Parmezaanse kaas en de oregano. Verdeel dit eimengsel over de schnitzels en gratineer ze (niet te dicht) onder de hete ovengrill. Serveer de kipschnitzels met de tomatensaus. Serveer met tagliatelle of spaghetti.

Voedingswaarde

eiwit
47 g
koolhydraten
23 g
vet
26 g
Kcal
520