1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipsticks met korianderraita

Kipsticks met korianderraita

Kipsticks met korianderraita product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 4 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. geraspte gemberwortel
  • 1 courgette, in dikke plakken
  • 8 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
  • voor de korianderraita:
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetl. versgehakte koriander
  • 1 theel. tabasco
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 lange spiesen
Bereiden
Meng door de kipblokjes olijfolie, zout, peper, citroensap en gemberwortel. Laat dit 15 minuten intrekken. Meng intussen de ingre-diënten voor de korianderraita. Rijg de kipblokjes afgewisseld met courgette en sjalotjes aan de spiesen (leg houten spiesen even in water om verbranden te voorkomen). Rooster de sticks circa 10 minuten onder een hete ovengrill of in een grillpan of op de barbecue. Keer ze regelmatig en bestrijk ze met de marinade. Serveer de raita erbij.
Variatie
- Vervang koriander door basilicum.- Neem in plaats van kipfilet kalkoenfilet of varkensfricandeau.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 365
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie