Kladdkaka - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kladdkaka

Kladdkaka

Kladdkaka product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g suiker
  • 75-100 g bloem of zelfrijzend bakmeel
  • 2 theel. vanillesuiker
  • 3-4 eetl. cacaopoeder
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • poedersuiker
  • ronde taartvorm, Ø 20 cm, ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng de suiker, bloem, vanillesuiker en cacao door elkaar. Smelt de boter en voeg deze met de eieren bij het suiker-cacaomengsel. Mix alles goed door elkaar. Schep het beslag in de taartvorm.
Bereiden
Zet de kladdkaka circa 20 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake goed is, de kladdkaka hoort nog een beetje plakkerig te zijn. Bestrooi de cake met poedersuiker.
Variatie
Serveer met cranberry’s of cranberrycompote (potje) en vanille-ijs.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
92 g
vet
24 g
Kcal
92