Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Klassieke toast met gebakken paddenstoelen en spek

Klassieke toast met gebakken paddenstoelen en spek

Klassieke toast met gebakken paddenstoelen en spek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. olie of boter
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 4 witte casino boterhammen
  • 250 g champignons, schoongemaakt en grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • zout
  • versgemalen peper
  • beetje citroensap
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 50°C. Verwarm 1/2 eetlepel olie of boter in een pan en bak de spekplakjes op lage stand knapperig. Neem ze uit de pan en bak de boterhammen om en om in het spekvet lichtbruin. Leg de boterhammen op de bakplaat en  leg daarop 2 plakjes spek. Schuif in de oven tot later gebruik.
Bereiden
Verwarm de rest van de olie of boter en roerbak de champignons snel en op hoge stand bruin. Voeg de knoflook en peterselie toe en bak nog een paar minuten op lage stand mee. Breng op smaak met zout en peper en een paar druppels citroensap. Leg de boterhammen met spek op borden en verdeel de champignons erover. Serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
19 g
vet
16 g
Kcal
250