Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Klassieke uiensoep

Klassieke uiensoep

Klassieke uiensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 4 grote uien, in ringen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 liter vleesbouillon
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 4 sneetjes stokbrood of witbrood
  • 100 gram geraspte belegen kaas of gruyère
  • 4 ovenvaste soepkommen
Bereiden
Verhit de boter en fruit hierin de uienringen, bestrooid met de bloem en basterdsuiker, lichtbruin. Giet de bouillon erbij. Steek de kruidnagels in het laurierblaadje en voeg toe. Laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken. Rooster intussen de sneetjes brood. Verwarm de ovengrill. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagels en schep de soep in de kommen. Snijd de sneetjes brood eventueel iets kleiner. Leg het brood op de soep en verdeel de kaas erover. Zet de soep onder de grill tot de kaas smelt en begint te kleuren.
Variatie
• Vervang 200 ml van de vleesbouillon door witte wijn. • Voeg in plaats van basterdsuiker 1 eetlepel honing of ketjap manis toe. • Besmeer het geroosterde brood met mosterd en verdeel de kaas erover. • Gebruik groentebouillon voor een vegetarische soep.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
15 g
vet
19 g
Kcal
270