Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kleurige groentewok

Kleurige groentewok

Kleurige groentewok product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 g peultjes, afgehaald
  • 250 g broccoli, in kleine roosjes
  • 2 eetl. (wok)olie
  • 200 g (kastanje)champignons, gehalveerd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 3 lente-/bosuitjes, in stukjes van 3 cm
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
  • 1 kleine Chinese kool, in repen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. chilisaus
  • 100 ml kruiden- of groentebouillon (van tablet)
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
Voorbereiden
Kook de peultjes en broccoli 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
Bereiden
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de peultjes, broccoli, champignons, rode peper, bosui, paprika, knoflook, en kool 3 minuten. Voeg zout, peper, chilisaus en bouillon toe en stoof zachtjes 3 minuten. Serveer de wokschotel bestrooid met koriander.
Variatie
Vervang de Chinese kool door paksoi of spitskool.In plaats van peultjes zijn sugarsnaps of sperzie­bonen ook heel geschikt.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
11 g
vet
7 g
Kcal
135