1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kluifie

Kluifie

Kluifie product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g bloem
  • 1 theel. zout
  • 150 ml water
  • 1/2 zakje gistkorrels (3,5 g)
  • 150 g suiker
  • 4 theel. koekkruiden
  • 2 theel. kaneelpoeder
  • 60 g ananasblokjes
  • 20 g ongezouten cashew- of hazelnoten (fijngehakt)
  • 4 zoethoutstokjes
  • plastic folie
Voorbereiden
Meng de bloem en het zout in een beslagkom. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin het water met gist, suiker, koekkruiden en kaneel. Meng het geheel met de hand of met de mixer tot een samenhangend deeg dat van de wand van de kom loskomt. Neem het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven werkblad. Vorm van het deeg een bal, leg hem in een schone kom en laat die, afgedekt met een doek of plastic folie, 30-40 minuten rijzen op een warme plek. Snijd ondertussen de ananasblokjes in kleine stukjes.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Neem het gerezen deeg uit de kom en druk de massa op het met bloem bestoven werkblad uit tot een platte rechthoek. Verdeel de ananas en de nootjes over het deeg en kneed het geheel nogmaals goed door zodat alle ingrediënten zijn verdeeld. Verdeel het deeg in meerdere gelijke stukken en kneed het als het als ware om het uiteinde van de zoethoutstokjes heen. Bak de broodjes in het midden van de oven in 20-30 minuten gaar en bruin.Lunchgerecht of tussendoortje voor 4 personen
Variatie
Vervang de bloem eens door volkorenmeel. Vervang de zoethoutstokjes door kaneelstokjes.
Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 85 g
  • vet
  • 3 g
  • Kcal
  • 405
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie