1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knapperig gegratineerde mosselen

Knapperig gegratineerde mosselen

Knapperig gegratineerde mosselen product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg verse mosselen
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 witte boterham, zonder korst
  • 2 eetl. verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetl. verse tijm
  • 20 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetl. boter
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Spoel de mosselen grondig en haal de kapotte exemplaren er tussenuit. Laat ze uitlekken en leg ze in een grote pan met de laurier, tijm, ui en knoflook. Laat afgedekt aan de kook komen en stoom de mosselen in circa 10 minuten open. Schep ze even om en laat ze wat afkoelen. Breek steeds de lege schelp af en leg de gevulde schelpen in een ovenschaal. Maal het brood met de kruiden, kaas en boter fijn en breng op smaak met een beetje zout en peper. Verwarm de ovengrill voor. Verdeel het broodmengsel over de mosseltjes en laat ze in circa 2 minuten gratineren onder de grill. Blijf erbij, want het kan snel verbranden!
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 7 g
  • Kcal
  • 120
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie