In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knapperig gegratineerde mosselen

Knapperig gegratineerde mosselen

Knapperig gegratineerde mosselen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg verse mosselen
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 witte boterham, zonder korst
  • 2 eetl. verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetl. verse tijm
  • 20 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetl. boter
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Spoel de mosselen grondig en haal de kapotte exemplaren er tussenuit. Laat ze uitlekken en leg ze in een grote pan met de laurier, tijm, ui en knoflook. Laat afgedekt aan de kook komen en stoom de mosselen in circa 10 minuten open. Schep ze even om en laat ze wat afkoelen. Breek steeds de lege schelp af en leg de gevulde schelpen in een ovenschaal. Maal het brood met de kruiden, kaas en boter fijn en breng op smaak met een beetje zout en peper. Verwarm de ovengrill voor. Verdeel het broodmengsel over de mosseltjes en laat ze in circa 2 minuten gratineren onder de grill. Blijf erbij, want het kan snel verbranden!

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
5 g
vet
7 g
Kcal
120