Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knapperige wintergroenten met kokos-notencrunch

Knapperige wintergroenten met kokos-notencrunch

Knapperige wintergroenten met kokos-notencrunch product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 grote winterwortel, geschild en in plakjes
  • 1 grote pastinaak, geschild en in schuine plakken
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, in parten
  • 200 gram savooiekool of groene kool, in dunne repen
  • 1 dikke prei, gewassen en in schuine ringen
  • 200 gram shiitakes, in dikke plakken
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 200 milliliter groentebouillon (van 1/2 tablet)
  • 1 theelepel maizena
  • ketjap
  • Voor de crunch:
  • 20 gram ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • 20 gram gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 20 gram walnoten, grof gehakt
  • 40 gram gemalen kokos of kokossnippers
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • evt. gemalen chili(vlokken)
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C. Breng een pan met water en zout aan de kook. Maak eerst de crunch en meng alle noten, kokos en suiker door elkaar. Spreid uit over de bakplaaten bestrooi met zout en (chili)peper. Bak circa 30 minuten in het midden van de oven en schep tussendoor een paar keer om. Neem uit de oven en laat afkoelen. Blancheer de wortel en pastinaak circa 3 minuten in het kokende water. Giet af en spoel met koud water. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg alle groenten en de knoflook toe en roerbak circa 5 minuten op middelhoge stand. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Roer de maizena glad met water en voeg dit al roerend toe aan de bouillon tot de saus licht gebonden is. Breng de groenten op smaak met een scheutje ketjap. Schep in een kom en bestrooi met de notencrunch. Lekker met witte rijst.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
24 g
vet
22 g
Kcal
345