1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knoflookkip met preistamppotje

Knoflookkip met preistamppotje

Knoflookkip met preistamppotje product foto
  • Ingredienten:

  • 600 gram geschilde aardappels, in kleine stukken
  • 4 kipfilets, in de lengte gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 laurierblaadjes, grof verkruimeld
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes gerist
  • 4 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • 400 gram prei (panklaar)
  • 50 milliliter melk
  • 1 eetlepel boter
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappels. Schep intussen de kipfilet om met de olie, laurier, rozemarijn, knoflook, citroenrasp, -sap, zout en peper. Spreid uit op de bakplaat en bak de kip in de oven in circa 20 minuten bruin en gaar. Schep tussendoor om. Blancheer de prei 1-2 minuten en laat goed uitlekken. Giet intussen de aardappels af en stamp ze met de melk en boter tot een puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de prei erdoor. Breng op smaak met Parmezaanse kaas. Serveer met de knoflookkip.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 39 g
  • koolhydraten
  • 31 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 410
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie