Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knolselderij met amandelkorst en groentenconfetti

Knolselderij met amandelkorst en groentenconfetti

Knolselderij met amandelkorst en groentenconfetti product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram knolselderij geschild
  • 6 groene asperges
  • 1 gele paprika
  • 150 gram pompoen
  • 2 eetlepel bloem
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 gram amandelschaafsel
  • 50 gram gemengde kruiden
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • keukenpapier
Voorbereiden
Breng water met zout aan de kook. Snijd de knolselderij in 8 gelijke plakken van maximaal 1 cm dik en kook deze circa 10 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Schil de asperges, paprika en pompoen met een dunschiller. Snijd de asperges in dunne ringetjes. Snijd de paprika en pompoen in gelijke miniblokjes. Schep de groenten door elkaar. Haal de plakken selderij door de bloem en daarna door het ei. Druk ze aan beide kanten in de amandelen. Dek af en zet even in de koelkast. Meng de kruiden met de citroenrasp. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper.
Bereiden
Breng water met zout aan de kook en blancheer de groenteblokjes 1 minuut. Giet af en spoel onder koud water af. Schep de groenten om met wat olijfolie, een paar druppels citroensap, zout en versgemalen peper. Bak de knolselderijplakken om en om goudbruin. Schud vlak voor het serveren de kruiden om met wat olie en citroensap.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
18 g
vet
29 g
Kcal
315