Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knolselderijsalade met appel en hazelnoten

Knolselderijsalade met appel en hazelnoten

Knolselderijsalade met appel en hazelnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kleine knolselderij, geschild
  • 1 appel, in dunne plakjes
  • 1 handje verse peterselie, fijngehakt
  • 50 gram hazelnoten, geroosterd en gehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepels appel(cider)azijn
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
Bereiden
Schaaf met een dunschiller dunne linten van de knolselderij. Blancheer de knolselderijlinten 1 minuut in kokend water. Spoel de linten af met koud water en laat uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat azijn toe om de dressing te verdunnen. Roer de dressing door de appel en knolselderij, voeg de peterselie toe en verdeel de hazelnoten erover.
Variatie
• Vervang de appelazijn door wittewijnazijn. • Je kunt deze salade een paar uur van tevoren klaarmaken.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
11 g
vet
18 g
Kcal
240