1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knolselderijsalade met appel en hazelnoten

Knolselderijsalade met appel en hazelnoten

Knolselderijsalade met appel en hazelnoten product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kleine knolselderij, geschild
  • 1 appel, in dunne plakjes
  • 1 handje verse peterselie, fijngehakt
  • 50 gram hazelnoten, geroosterd en gehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepels appel(cider)azijn
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
Bereiden
Schaaf met een dunschiller dunne linten van de knolselderij. Blancheer de knolselderijlinten 1 minuut in kokend water. Spoel de linten af met koud water en laat uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat azijn toe om de dressing te verdunnen. Roer de dressing door de appel en knolselderij, voeg de peterselie toe en verdeel de hazelnoten erover.
Variatie
• Vervang de appelazijn door wittewijnazijn. • Je kunt deze salade een paar uur van tevoren klaarmaken.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 240
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie