Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knolselderijsoep met kaas en noten

Knolselderijsoep met kaas en noten

Knolselderijsoep met kaas en noten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 dl groente- of kruidenbouillon (van tablet)
  • 1 kleine knolselderij, ca. 350 g, geschild, in blokjes
  • 2 aardappelen, ca. 150 g, geschild, in blokjes
  • 300 ml melk (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. verse bladselderij, gehakt
  • 50 g walnoten, gehakt
  • 75 g belegen kaas, grof geraspt of in kleine blokjes
Bereiden
Verwarm de bouillon en kook hierin de knolselderij en aardappel in 15 minuten gaar. Pureer de soep, voeg de melk toe en breng de soep tijdens roeren aan de kook. Voeg vlak voor het serveren zout, peper, bladselderij, noten en kaas toe.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
17 g
vet
16 g
Kcal
260