Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knolselderijsoep met rode ui-crostini

Knolselderijsoep met rode ui-crostini

Knolselderijsoep met rode ui-crostini product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepel olijf- of arachideolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 500 gram knolselderij geschild, in stukjes
  • 150 gram aardappelen geschild, in stukjes
  • 7 deciliter groente- of kruidenbouillon (van tablet)
  • 100 milliliter kookroom of demi crème fraîche (Melkan)
  • 1 lente-/bosuitje in ringen
  • 2 rode uien in ringen (crostini)
  • 1 theelepel (bruine) suiker (crostini)
  • 75 gram geraspte oude kaas (crostini)
  • 2 bruine pistolets of klein stokbrood opengesneden (crostini)
Bereiden
Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en paprikapoeder. Voeg de knolselderij en aardappel toe en bak deze 2 minuten mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes met deksel 20 minuten. Verwarm de ovengrill. Fruit voor de crostini de uiringen in de rest van de olie. Voeg de suiker en 1 eetlepel water toe en stoof 3 minuten. Rooster het brood licht onder de grill. Voeg de room bij de soep en pureer de soep. Schep de bosui erdoor. Verdeel de rode ui en kaas over het brood en gratineer onder de grill. Serveer de soep in kommetjes en leg de crostini erop of ernaast.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
36 g
vet
24 g
Kcal
430