Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knolselderijstamppot met speklapjes

Knolselderijstamppot met speklapjes

Knolselderijstamppot met speklapjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 knolselderij, geschild en in blokjes (ca. 500 g)
  • 750 g aardappelen, geschild en in stukken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 500 g magere speklapjes
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 50 g boter of 2 eetl. olijfolie
  • 125 ml melk (Melkan)
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 100 g belegen (boeren)kaas, in kleine blokjes
Bereiden
Kook de knolselderij met de aardappelen en zout in circa 20 minuten gaar. Bestrooi het spek met zout, peperen kerrie poeder. Bak de speklapjes in hete boter of olijfolie aan beide kanten goudbruin en gaar in 10-12 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Bewaar het bakvet. Giet de knolselderij en aardappel af. Verwarmde melk, voeg hem bij de knolselderijen aardappel en stamp deze grof.Schep het bakvet, de bosui en kaas erdoor. Serveer de stamppot met de speklapjes.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
49 g
vet
51 g
Kcal
820