1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knoopkoekjes

Knoopkoekjes

Knoopkoekjes product foto
Bereiden
Doe 200 gram boter in een kom en klop 3 minuten met demixer. Voeg 100 gram witte basterdsuiker beetje bij beetje toe tot er een luchtige crème ontstaat. Voeg 300 gram gezeefde bloem en een mespuntje zout toe en meng door elkaar. Voeg 1 zakje vanillesuiker en 50 gram fijngesneden stemgember toe en meng alles goed. Rol het deeg dun uit op een ingevette bakplaat. Dek het af met vershoudfolie en laat een halfuurtje rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C. Steek rondjes uit het deeg. Prik in het midden van elk rondje 4 gaatjes als bij een knoop. Houd er rekening mee dat het deeg nog uitzet. Versier samen met de kinderen de knoopjes met streepjes, rondjes en gaatjes. Bak ze 20 minuten tot ze lichtbruin en gaar zijn.
Variatie
Rijg de koekjes eens met een mooi touwtje of lintje op een stukje stof.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie