1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kokos-pruimenreep met koffie ‘Jamaica’

Kokos-pruimenreep met koffie ‘Jamaica’

Kokos-pruimenreep met koffie ‘Jamaica’ product foto
  • Ingredienten:

  • 100 gram melkchocolade, in stukjes
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes
  • 75 gram boter
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels slag- of kookroom
  • 100 gram gedroogde pruimen, in stukjes
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 100 gram lange vingers, verkruimeld
  • 4 eetlepels geraspte kokos
  • voor de koffie:
  • 4 eetlepels rum
  • 5 koppen (500 ml) sterke, hete koffie
  • 125 milliliter slagroom, lobbig geklopt
  • gemalen nootmuskaat
  • lage vierkante schaal of taartvorm, met bakpapier
Bereiden
Smelt alle chocolade, boter, honing en room au bain-marie. Meng de pruimen, walnoten en lange vingers door het chocolademengsel. Schep het mengsel in de vorm en bestrooi met 2 eetlepels kokos. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast om af te koelen en snijd daarna in repen. Verdeel de rum over 4 stevige glazen en giet de hete koffie erop. Garneer met de slagroom en bestrooi met de rest van de kokos en een vleugje nootmuskaat. Serveer met de kokos-pruimenrepen.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 65 g
  • vet
  • 61 g
  • Kcal
  • 885
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie