1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kokosgranita met limoen en munt

Kokosgranita met limoen en munt

Kokosgranita met limoen en munt product foto
  • Ingredienten:

  • 4 limoenen
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 milliliter kokosmelk
  • klein bosje verse munt
Bereiden
Boen 1 limoen schoon onder heet water en schil deze dun. Pers de 4 limoenen uit. Verwarm de suiker met 500 ml water tot de suiker is opgelost. Voeg de limoenschil en het limoensap toe en laat iets afkoelen. Verwijder de limoenschil. Voeg de kokosmelk en muntblaadjes (op enkele voor de garnering na) toe en pureer alles glad met een staafmixer. Giet het mengsel in een lage schaal en zet in de diepvries. Roer na circa 2 uur vriezen door met een vork tot een rulle ijsmassa. Zet de granita nog circa 1 uur in de diepvries. Serveer in glazen en garneer met wat muntblaadjes. Lekker met brigadeiros (zie pag. 50)
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 55 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 310
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie