Kokosrijstballetjes met limoensaus - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kokosrijstballetjes met limoensaus

Kokosrijstballetjes met limoensaus

Kokosrijstballetjes met limoensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram risotto- of sushirijst
  • 100 milliliter water
  • 100 milliliter kokosmelk
  • sap van 2 limoenen
  • 2 eetlepel lichtbruine basterdsuiker of rietsuiker
  • 50 gram gemalen kokos
Bereiden
Kook de rijst met het water, de kokosmelk en een snufje zout al roerend op een lage stand in circa 20 minuten gaar. Stort de rijst op een platte schaal en laat buiten de koelkast helemaal afkoelen. Verwarm intussen het limoensap met de suiker tot deze is opgelost en laat in een paar minuten inkoken tot een siroop. Laat afkoelen. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudgeel en schep op een bord. Rol met een vochtige koele hand kleine balletjes van de rijst en rol ze door de kokos. Leg 3 balletjes per persoon in een schaaltje en druppel er wat limoensiroop langs.+ ca. 1 uur koelen

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
30 g
vet
14 g
Kcal
250