Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Komkommer-dillesoep met forel

Komkommer-dillesoep met forel

Komkommer-dillesoep met forel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 150 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 komkommers, geschild, in blokjes
  • 1 aardappel, in blokjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 400 milliliter kippenbouillon
  • 2 eetlepels citroensap
  • 200 milliliter melk
  • 3 eetlepels gehakte dille
  • 125 milliliter crème fraîche of zure room
  • 2 gerookte forelfilets, in reepjes
  • 1 lente-/bosuitje, in ringetjes
Bereiden
Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de komkommer- en aardappelblokjes en de bloem toe en bak 1-2 minuten mee. Giet de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat circa 15 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen en pureer met het citroensap, de melk en de helft van de dille. Schep de crème fraîche erdoor en zet de soep in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren). Verdeel de forel over kommen of borden. Roer de bosui door de soep, giet de soep over de forel en bestrooi met de rest van de dille.
Variatie
• Vervang de forel door reepjes gerookte zalm of Hollandse garnalen. • Ook lekker met kappertjes of reepjes gedroogde tomaat.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
13 g
vet
25 g
Kcal
360