Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Komkommerrolletjes met romige krabsalade

Komkommerrolletjes met romige krabsalade

Komkommerrolletjes met romige krabsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 komkommers
  • 2 blikjes krabvlees, goed uitgelekt
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 theelepel limoen- of citroensap
  • 1 bosje dille, grof gehakt
  • 1 bosje bieslook, grof gehakt
  • 1 eetlepel groene peperkorrels (pot) of kappertjes
  • keukenpapier
  • prikkers
Bereiden
Schaaf de komkommers met een kaasschaaf in de lengte in flinterdunne plakken. Bestrooi lichtjes met zout en leg de plakken circa 10 minuten tussen keukenpapier in de koelkast. Prak het krabvlees een beetje fijner met een vork en roer de mascarpone, het limoensap, de helft van de kruiden en de peperkorrels erdoor. Breng op smaak met zout. Dep de komkommerplakken droog en leg ze naast elkaar op het werkvlak. Schep 1 eetlepel van de vulling aan een uiteinde van elke plak en rol de komkommer eromheen. Zet vast met een prikker en leg met de open kant naar boven op een schaal. Garneer met de rest van de kruiden en serveer direct.
Variatie
Vervang het krabvlees door tonijn uit blik.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
2 g
vet
4 g
Kcal
105