Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Komkommersalade met spek en bonen

Komkommersalade met spek en bonen

Komkommersalade met spek en bonen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
12

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 tomaten
  • 12 eetl. (hot)tomatenketchup
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. honing
  • zout
  • peper
  • 3 blikken rode bonen (3 x 400 g)
  • 2 appels
  • 1 grote komkommer
  • 400 g magere gerookte spekblokjes
  • 1 krop ijsbergsla
Voorbereiden
Keukenspullen die je nodig hebt:snijmes, grote en kleine kom, lepel, bord, garde, snijplank, blikopener, vergiet of zeef, koekenpan, schaal  
Bereiden
Was je handen. - Snijd aan de onderkant van de tomaten met je mes voorzichtig een kruis.- Vul de grote kom met heet water en leg de tomaten er 5 tellen in. Haal ze er met een lepel uit en zet ze op een bord. Trek het velletje vanaf de onderkant van de tomaten. Snijd de tomaten daarna in blokjes.- Meng in de kleine kom met de garde tomatenketchup met de olijfolie, honing en zout en peper tot een saus en zet deze apart.- Maak de blikken bonen open. Giet ze in het vergiet of de zeef. Spoel er heet water over en laat ze goed uitlekken.- Snijd de appels in vieren. Snijd de klokhuizen uit de partjes en verdeel de appels in kleine stukjes. - Was de komkommer. Snijd de komkommer met schil in plakjes.- Verwarm de koekenpan met de spekblokjes erin. Bak de spekjes 5 minuten tot ze een beetje knapperig zijn.- Snijd de krop sla doormidden. Leg de platte kant op de snijplank en snijd smalle reepjes van de sla. Leg de slareepjes op een schaal.- Schep de tomatenblokjes met de tomatenketchupsaus, de bonen en appelstukjes door elkaar. Leg dit mengsel op de sla. - Strooi de spekblokjes en komkommerplakjes erover.
Variatie
In plaats van komkommerplakjes zijn tortillachips ook heel lekker.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
22 g
vet
13 g
Kcal
250