1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Komkommersoep met bosui

Komkommersoep met bosui

Komkommersoep met bosui product foto
  • Ingredienten:

  • 1 citroen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 5 lente-/bosuitjes, in ringetjes, loof apart
  • 1 l kippenbouillon (van tablet)
  • 1 grote komkommer, in blokjes
  • 300 g panklare spinazie, grof gehakt
  • 300 ml Bulgaarse of volle yoghurt (Melkan)
  • 1 eetl. gehakte verse dille
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Verhit de olijfolie en fruit hierin het lichte deel van de bosui. Voeg de bouillon toe en kook zachtjes 2 minuten. Zet 2 eetlepels komkommerblokjes apart en voeg de rest met de spinazie en citroenrasp en -sap bij de soep. Kook 5 minuten. Pureer de soep. Roer de yoghurt, dille, zout, peper, de rest van de komkommerblokjes en het loof van de bosui door de soep en zet deze 1 uur in de koelkast. Serveer de soep koud.exclusief 1 uur koelen
Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 145
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie