1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Komkommersoep met gerookte kip en meloen

Komkommersoep met gerookte kip en meloen

Komkommersoep met gerookte kip en meloen product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. olijfolie of arachideolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 komkommer, met schil, in blokjes
  • 8 dl kippenbouillon
  • 2 eetl. gehakte basilicum
  • 200 ml kookroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g gerookte kip (vleeswaren), in reepjes
  • 1/2 galia- of 1 kleine cantaloup­meloen, geschild en in blokjes of bolletjes
Voorbereiden
Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de komkommer toe en bak deze 3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten. Voeg 1 eetlepel basilicum toe. Pureer de soep en laat deze minimaal 2 uur afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren).
Bereiden
Roer de room en de rest van het basilicum, met zout en peper door de soep en schep de kip en meloen erdoor.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 240
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie