1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Komkommersoep met kokos

Komkommersoep met kokos

Komkommersoep met kokos product foto
  • Ingredienten:

  • 2 komkommers, goed gewassen
  • 2 lente-/bosuitjes
  • 2 takje munt, alleen de blaadjes
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • 5 eetlepel kokosmelk
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 komkommers, goed gewassen
  • 2 lente-/bosuitjes
  • 2 takje munt, alleen de blaadjes
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • 5 eetlepel kokosmelk
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 teentje knoflook, geperst
Bereiden
Snijd de komkommers overlangs doormidden en verwijder de zaad- jes met een lepeltje. Houd een halve komkommer achter en snijd de rest in kleine blokjes. Doe deze met de bosui, munt, yoghurt, kokosmelk, limoensap en knoflook in de blender en maal helemaal fijn. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en laat in de koelkast helemaal koud worden. Schaaf de halve komkom- mer in dunne linten en serveer deze op de soep.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 4 g
  • Kcal
  • 50
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie