Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Komkommerspaghetti met zalm en auberginesaus

Komkommerspaghetti met zalm en auberginesaus

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 8 el olijfolie
  • 2 komkommers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 bosje peterselie
  • 400 g verse zalmfilet
  • 1 bosje basilicum
Komkommerspaghetti met zalm en auberginesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de aubergines in plakken, smeer ze in met olijfolie en bak ze in 20 minuten in de oven gaar.
  3. Snijd de komkommers in dunne, lange sliertjes.
  4. Snipper de knoflook, de ui en de peterselie.
  5. Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui 5 minuten.
  6. Verwijder het vel van de aubergine en doe het vruchtvlees met de gefruite ui en knoflook in een maatbeker. Pureer het geheel met een staafmixer fijn tot het de dikte van yoghurt heeft. Breng op smaak met himalayazout en (versgemalen) peper.
  7. Smeer de zalm in met wat olie en bak hem 2 minuten per kant in een warme pan.
  8. Roer de saus en de peterselie door de komkommers.
  9. Verdeel de komkommerspaghetti en de zalm over 4 borden en strooi er wat blaadjes basilicum over. Serveer de saus erbij.