1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kommetjes kerrierijstsalade

Kommetjes kerrierijstsalade

Kommetjes kerrierijstsalade product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 200 g basmatirijst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 plakken verse ananas of 3 plakjes uit blik, in kleine blokjes
  • 50 g rozijnen
  • 2 eetl. verse koriander, fijngehakt
  • 4 bosuitjes, in ringetjes
  • 1/2 meloen (sap)
  • 1 eetl. gembersiroop
Bereiden
Verwarm de olie en fruit de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de kerrie toe en fruit nog een minuut mee. Voeg de rijst toe en giet er zoveel water bij dat de rijst net onder staat. Voeg een snufje zout toe en laat al roerende aan de kook komen. Zet de warmtebron laag en laat de rijst in circa 15 minuten gaar worden. Doe de rijst over op een platte schaal en laat geheel afkoelen. Schep de Spaanse peper, ananas, rozijnen, koriander en bosuitjes erdoor en breng op smaak met limoensap en gembersiroop.
Variatie
Deze salade is ook te maken met kant-en-klare gele rijst.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 57 g
  • vet
  • 4 g
  • Kcal
  • 285
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie