1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kool met geroosterd spek en blauwe kaas

Kool met geroosterd spek en blauwe kaas

Kool met geroosterd spek en blauwe kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 600 g savooiekool of groene kool, in brede repen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 ml vleesbouillon
  • 250 g ontbijtspek
  • 150 g blauwe kaas, verkruimeld
  • 250 g pitloze druiven
Bereiden
Verhit de olie en roerbak hierin de koolrepen. Voeg zout, peper en bouillon toe en stoof zachtjes 10 minuten. Rooster de plakjes ontbijtspek krokant in een droge hete koekenpan. Schep de kaas en druiven door de kool. Serveer de koolschotel met het ontbijtspek erop. Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 395
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie