Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolraapjes gevuld met kerrietofoe

Koolraapjes gevuld met kerrietofoe

Koolraapjes gevuld met kerrietofoe product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 80 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 grote of 8 kleine koolraapjes
  • 500 ml warme groentebouillon van tablet
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 100 g tofoe, fijngehakt
  • 20 g blanke rozijnen
  • 20 g pijnboompitten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g geraspte kaas
Voorbereiden
Snijd van de koolraapjes de onder- en bovenkanten recht af en zet ze in een grote pan. Giet de bouillon erover en breng aan de kook. Kook de koolrapen op lage stand in circa 30 minuten beetgaar. Neem ze uit de bouillon en laat ze enigszins afkoelen. Maak ondertussen de vulling; verwarm de olie en fruit de sjalot op middelhoge stand circa 5 minuten. Voeg de kerriepoeder, tofoe, rozijnen en pijnboompitten toe en roerbak nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven op 180°C. Hol de gare rapen uit met behulp van een lepel. Snijd de helft van het vruchtvlees klein en voeg dit toe aan het tofoemengsel. Breng goed op smaak. Giet de bouillon in een ovenschaal, zet de koolraapjes erbij en vul ze met het tofoemengsel. Bestrooi de vulling met geraspte kaas en bak nog 10 minuten onafgedekt in de oven.
Variatie
• Lekker met notenrijst of gele rijst.• Dit gerecht kunt u ook met gehakt maken.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
7 g
vet
14 g
Kcal
185