Koolrabi-knolselderijschotel met spek en kaas - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolrabi-knolselderijschotel met spek en kaas

Koolrabi-knolselderijschotel met spek en kaas

Koolrabi-knolselderijschotel met spek en kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g koolrabi, geschild, in plakken van 1/2 cm dik
  • 500 g knolselderij, geschild, in plakken van 1/2 cm dik
  • zout en versgemalen peper
  • 150 g ontbijtspek
  • 125 g demi crème fraîche (Melkan)
  • 200 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • ovenschaal, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de koolrabi- en knolselderijplakken in water met zout in 7-9 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet en dep ze droog. Rooster intussen het ontbijtspek in een droge hete koekenpan knapperig. Roer crème fraîche, room, knoflook, kerriepoeder en zout en peper door elkaar. Leg een laag koolrabiplakken op de bodem van de schaal. Giet de helft van de room erover, strooi de helft van de geraspte kaas erop en leg de spekplakjes erop. Verdeel de knolselderijplakken over het spek, giet de rest van de room erover en strooi de rest van de kaas erop. Zet het gerecht 25-30 minuten in het midden van de oven tot het gaar en goudbruin is.
Variatie
• Vervang knolselderij of koolrabi door plakken courgette die niet voorgekookt hoeven te worden.• Combineer koolrabi eens met venkel.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
9 g
vet
43 g
Kcal
485