Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolrolletjes in tomaten-yoghurtsaus

Koolrolletjes in tomaten-yoghurtsaus

Koolrolletjes in tomaten-yoghurtsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetl. olie of 50 g boter
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 g gehakt(half-om-half)
  • 1 kleine witte kool
  • 200 ml gezeefde tomaten (pakje)
  • 2 eetl. yoghurt (Melkan)
  • 2 eetl. paneermeelovenschaal
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de ui in de helft van de olie of boter. Meng de gefruite ui, zout en peper door het gehakt. Haal 12 mooie bladeren van de witte kool. Blancheer ze 5 à 7 minuten, giet ze af en dep ze droog.
Bereiden
Leg de koolbladeren naast elkaar en verdeel het gehakt erover. Rol de bladeren stevig op en braad de rolletjes heel licht in de boter. Leg ze dan in de ovenschaal. Meng de tomatensaus met 2 eetlepels yoghurt en giet de saus over de rolletjes. Bestrooi de rolletjes met paneermeel en zet ze circa 20 minuten in het midden van de oven.