1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolroosjes in romige friszure dressing

Koolroosjes in romige friszure dressing

Koolroosjes in romige friszure dressing product foto
  • Ingredienten:

  • zout
  • versgemalen peper
  • 300 g bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • 300 g broccoli, in kleine roosjes verdeeld
  • 1 eetl. zure room
  • 1 theel. dragonazijn of wittewijnazijn
  • 1 theel. scherpe mosterd
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 2 zoetzure augurkjes, fijngesnipperd
Bereiden
Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook en blancheer hierin de koolroosjes circa 3 minuten. Giet ze af en spoel af onder koud water. Laat uitlekken in een vergiet. Klop de zure room met de rest van de ingre‑diënten tot een zachtzure dressing en schep deze door de lauwwarme koolroosjes. Breng het geheel op smaak met zout en peper en serveer in schaaltjes.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 1 g
  • Kcal
  • 45
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie