Koolsalade met spinazie en peper-limoendressing - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolsalade met spinazie en peper-limoendressing

Koolsalade met spinazie en peper-limoendressing

Koolsalade met spinazie en peper-limoendressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kleine witte kool, (of 1/2 witte kool), geschaafd
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in smalle reepjes
  • 200 gram spinazie
  • 1 bosje basilicum, de helft fijngehakt
  • 3 rode pepers, zonder zaadjes, in stukjes
  • Voor de dressing:
  • 7 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 5 eetlepels limoen- of citroensap
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • 2 eetlepels gembersiroop of 1 eetlepel honing
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
Bereiden
Giet kokend water over de geschaafde kool en laat de kool goed uitlekken. Schep de kool, paprika, spinazie, gehakte basilicum en de helft van de rode pepers door elkaar. Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg de rest van de rode pepers toe. Breng op smaak met zout. Schep de dressing door de salade en bestrooi met blaadjes basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
13 g
vet
18 g
Kcal
245