Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolsoep met aardappel, spek en prei

Koolsoep met aardappel, spek en prei

Koolsoep met aardappel, spek en prei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g magere gerookte spekreepjes
  • 1 eetl. zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 prei, in ringen
  • 400 g aardappels, geschild en in stukken
  • 400 g savooiekool of spitskool, in reepjes
  • 6 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
  • 100 ml crème fraîche (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. gehakte bieslook of peterselie (vers of diepvries)
Voorbereiden
Bak de spekreepjes krokant. Schep ze uit de pan en houd ze apart. Voeg olie toe en roerbak hierin de prei, aardappels en kool 3 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 15 minuten.
Bereiden
Pureer de soep. Voeg de spekreepjes toe en verwarm alles 2-3 minuten. Roer de crème fraîche erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer de soep bestrooid met bieslook.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
44 g
vet
43 g
Kcal
640